Toiminta

Elopelto tarjoaa varhaiskasvatusta alle esiopetusikäisille lapsille. Alle 3-vuotiaiden hoitopaikkoja on tarjolla toimintakausittain vaihteleva määrä.

Päivän peruspilarit

Päivittäiseen arkeen kuuluu olennaisesti ulkoilu, ruokailut, lepo ja leikki.

Teemme ruuan itse. Suosimme elintarvikkeiden hankinnassa kotimaisia lähellä tuotettuja raaka-aineita. Lihat hankimme pääasiassa paikalliselta Maatila LihaMeroselta. Käytämme kotimaisia marjoja ja itse keitettyjä mehuja. Käytämme pääasiassa maustamattomia maitotuotteita ja viljatuotteissa täysjyvää. Lapset pääsevät osallistumaan ruuanlaittoon ja leipomiseen. Uunissa valmistuva ruoka luo päiväkotiin tunnelmaa ja kodinomaisuutta. Nenä pitkällä lapset haistelevat jo eteisessä ulkoa tultaessa mitä ruokaa tänään on tarjolla. Juhlien vietto näkyy ruokailuissamme eri ruokien ja kattausten muodossa. Erilaisiin ruokiin ja tapoihin tutustuminen on tärkeä osa suomalaisen kulttuuriperinteen siirtämistä sukupolvelta toiselle.

Ulkoilu on tärkeä osa päivittäistä arkeamme. Ulkoilemme säällä kuin säällä. Metsässä liikumme viikoittain, omassa pihassa meillä on talvella pulkkamäki ja pellolla ladut, syksyisin ja keväisin pääsemme hiekkaparkkipaikalle liikkumaan kun kaipaamme lisää tilaa.


Lepo tuntuu hyvältä kun on posket punaisina raittiista ilmasta ja vatsa täynnä ruokaa. Jotkut lapsista tarvitsevat päiväunen ja toisille riittää lepo. Sadut ja musiikki ovat tärkeä osa päivittäistä lepoa.

Leikki

Leikki on lapsen työtä. Leikkimisessä erityisesti lapsen sosiaaliset taidot pääsevät kehittymään. On tärkeää leikissä antaa tilaa lapsen mielikuvitukselle: esimerkiksi metsäleikkeihin ei tarvita leluja, ainekset leikkiin löytyvät luonnosta.

Käden taidot

Käden taitojen kehittäminen on tärkeä osa lapsen kasvun tukemista. Askartelussa käytämme paljon kierrätettyä materiaalia. Vanhoista napeista, kankaista ja paperirullista saa luotua ihmeitä.

Musiikki

Laulaminen kuuluu lähes jokaiseen arkipäiväämme. Musiikkia hyödynnetään monin eri tavoin: laulamalla, kuuntelemalla, tanssimalla, liikkumalla, soittamalla. Harvoin on tullut vastaan sellaista kiukkua, mikä ei muutaman laulun jälkeen helpottaisi.


Liikunta

Lapset on luotuja liikkumaan. Metsä ja pelto oman pihan ohella haastaa lapsia liikkumaan eri tavoin. Sisätiloissa liikumme musiikin tahtiin ja temppuradoilla.

Web design: Netornot
Päiväkoti Orimattilan Elopelto Oy  |  Luhtikyläntie 509 C  |  16300 ORIMATTILA  |  040 192 4154  |  olan.elopelto@gmail.com  |  Aukioloaika 6.30 - 17.00
Facebook Päiväkoti Orimattilan Elopelto Oy sekä Instagramissa @paivakotielopelto
Sivujen kuvituksesta on vastannut Jenni Kari.